top of page
Blodprov

BLODPROVER

Vi på JesBeauty  samarbetar med flera olika företag Yazen, Svensk provtagning, Rewell (manlig hälsa) & Werlabs. Det innebär att vi hjälper dem att ta prover. Du som kund kan genom dom köpa och betala hälsokontroll och sedan komma till oss för att ta själva blodprovet. Kontakta respektive företag för mera information om deras prover. Vi kan inte svara på frågor om själva proverna eller om priser. 

Vi förbehåller oss rätten att vid uteblivet besök som inte avkokats inom 24h debitera er med 200kr. 

Yazen.png
svp.jpeg
Rewell.png
Werlabs.png

Provtagning- att tänka på innan

Du bör vara fastande inför blodprovet. Det innerbär att du inte ska äta efter kl 24. Du får på morgonen dricka vatten, te, kaffe (utan mjölk och socker). Eftersom proverna ska tas fastande så erbjuds bara provtagning innan kl 12. Vi tar endast prover måndag- torsdag och ej dag före röd dag. 

Om du vet med dig att du är svårstucken eller tycker att det är obehagligt får du gärna boka två tider så vi har mera tid och kan arbeta i lugn och ro.

 

Undvik hård fysisk träning samma dag och dagen innan provtagningen. Kom gärna 10 minuter innan din bokade tid för att hinna sitta ner i lugn och ro.  

 

Vid provtagningstillfället ska du ta med dig giltigt ID/legitimation.

Blodprover

Ta reda på din blodgrupp 350 kr

Hos oss kan du med ett enkelt stick i fingret ta reda på vad du har för blodgrupp.

Alla människors blod har ungefär samma innehåll. Ändå går det att dela in olika människors blod i 346 olika blodgrupper. Det beror på att det finns små olikheter på de röda blodkropparnas yta. Vilken blodgrupp du har bestäms av vilka gener du har.

Blodgrupperna delas in i:

-AB0 systemet

- RH systemet

Olika forskningsstudier visar att din blodgrupp kan påverka om du blir sjuk eller inte .

bottom of page